• 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 5

Křesťanská sportovní organizace

"...Modli se a pracuj! Modli se a sportuj!"

Ústřední turnaj v šachu - výsledky

vydáno: 20. 12. 2023

Výsledky ústředního turnaje ke stažení. Článek od organizátora turnaje - zde. Fotogalerie od Lenky Voráčové - rajce, článek.

Ústředním turnaj v šachu pro Vyškov velmi úspěšný

Text: Lenka Voráčová

V obřanské Orlovně v Brně se v sobotu 16. prosince konal Ústřední turnaj Orla v šachu. Organizaci zajistila Jednota Orel Obřany pod vedením Jardy Hronka. Duchovního slova se na úvod ujal otec Jůza z Jednoty Turnov. Hlavním rozhodčím byl zkušený brněnský šachista Neklan Vyskočil. Tempo bylo rapidové (15+0) a hrálo se na 9 kol. Účast byla sice skromnější – 19 hráčů (ze sedmi jednot - Obřany, Veselí nad Moravou, Milotice, Vyškov, Židenice, Turnov, Vnorovy), ale kvalitou startovní listina rozhodně netrpěla. Na předních místech se objevili hráči s Elem 1700 – 1800, přičemž nejvýše nasazeným byl téměř symbolicky Marek Orel s ratingem 2092. Rating měla zapsána polovina startovní listiny, ovšem pod „nulami“ se ukrývali i zkušení hráči, kteří třeba v covidové době ukončili registraci. 

Jednotu Orel Vyškov reprezentovaly mladé dívky na čele se zkušenou Kristýnou Dorazilovou, dále se účastnila její sestra Veronika, trojici doplnila Karolína Kotíková. V kategorii žen neměly konkurenci, a tak si odvezly do domů zlatý, stříbrný a bronzový pohár v očekávatelném pořadí: Kika, Verča, Kája. V dětské kategorii (2009 a mladší) již konkurence byla, ale i tak ji ovládly sestry Dorazilovy ziskem 1. a 2. místa.

Kristýna byla nasazená jako sedmá a odehrála turnaj bez porážky. K pěti remízám dokázala přidat i 4 výhry, a tak ji jen pomocné hodnocení ve vzájemném trojzápasu připravilo o turnajovou bednu - skončila se ziskem 6,5/9 na 4. místě. Její výkon byl dokonce nejhodnotnější ze všech účastníků! Po skončení turnaje obdržela navíc i nominaci na orelský mezistátní zápas družstev.

Veronika stále jen sbírá zkušenosti, ale tento turnaj jí vyšel velmi dobře. V duelech s dětskými konkurenty 2x vyhrála a 1x remizovala a návdavkem přidala výhru i v pikantním souboji se starostou Orla panem Stanislavem Juránkem. V součtu toho bylo pěkných 4,5/9 a celkové 12. místo.

Karolína v turnaji bojovala jako lvice se zaťatými zuby a ani porážky jí nezkazily dobrou náladu. Odměnou jí byl již zmíněný bronzový pohár v ženské kategorii. Pokud se dostane k pravidelnému tréninku, může se určitě zlepšovat a turnajové body tak jistě přijdou. V Obřanech zůstalo zatím u toho 1/9 a 19. místa.

Stupně vítězů mužů obsadili Jan Píštěk (Veselí nad Moravou), Radek Hrabal (Veselí nad Moravou), Marek Orel (Obřany).

V kategorii o nejlepší domácí hráče uspěla trojice Marek Orel, Leoš Fojt a Ladislav Švihel.

Moc děkujeme organizátorům za dobře připravený turnaj, vytvořili příjemnou atmosféru a zajistili bohatý cenový fond pro hráče.

 

Administrátor | Domů
Copyright © 2009-2012 www.orel.cz